Dobře přilne ke kovům, sklu, glazovaným povrchům, keramickým obkladům, mnoha plastům a většině nátěrů. Rychle se zbaví lepivosti. Neprohýbá se, nerozšiřuje se v kloubu. Obsahuje fungicidy.

POUŽITÍ
Vnitřní práce v sanitárních místnostech - umyvadlo, vana, sprcha. Izolace vodovodních, kanalizačních a PVC trubek a těsnění spojů v sanitárních aplikacích.

APLIKAČNÍ POSTUP
Teplota použití mezi +5 °C a +40 °C. Teplota nanášení tmelu musí být +20 °C - +25 °C. Aplikaci při teplotách nižších než +5 °C lze provádět pouze tehdy, když jsou připojené povrchy bez kondenzace, sněhu a ledu. Nepoužívejte v kontaktu s vláknitým cementem a maltou a s přírodními kameny, jako je mramor a žula. Nepoužívejte v kontaktu s kovy, jako je olovo, měď, mosaz a zinek, kvůli korozi. Silikon může změnit barvu při styku s některými organickými elastomery, např. EPDM a neoprenem. Není vhodný pro utěsnění akvárií a pro použití pod vodou. Nelze natírat.

PŘÍPRAVA POVRCHU
Povrchy musí být očištěny od prachu, volných částic a oleje. Neporézní povrchy by se měly čistit rozpouštědlem a čistým bavlněným hadříkem, který není načechraný. Zbytky rozpouštědla je třeba před odpařením odstranit čistým hadříkem.

POUŽITÍ
Kazeta 310 ml: Odřízněte závitový konec kartuše a našroubujte aplikační trysku pro nasměrování tmelu. Konec se závitem seřízněte tak, aby vznikl vhodný otvor pro aplikaci. Vložte kartuši spolu s aplikátorem do pistole a opakovaným stisknutím spouště pistole naplňte instalační trysku tmelem.
Fóliové balení o objemu 600 ml: Otevřete aplikační trysku pistole, vložte balení do pistole a otevřete stranu aplikátoru sejmutím upevňovací svorky. Nasaďte aplikační trysku na otevřený konec a zašroubujte uzávěr.
Tmel nanášejte do spáry opakovaným a rovnoměrným stisknutím spouště pistole a plynulým tažením trysky po spáře. Po aplikaci vyhlaďte povrch gumovou silikonovou škrabkou a odstraňte přebytečný materiál.
Zajistěte dostatečné větrání ve všech místech spojů. Během vytvrzování dbejte na to, aby se na povrchu neusazovaly žádné nečistoty a aby povrch spoje nebyl mechanicky zatěžován.

ČISTĚNÍ
Nevytvrzený tmel, nářadí a ruce lze čistit čisticími ubrousky PENOSIL Premium. Vytvrzený tmel lze odstranit mechanicky pomocí přípravku PENOSIL Premium Silicone Remover pro změkčení tmelu. Povrch vyčistěte houbou a vodou.

TECHNICKÉ ÚDAJE
Doba tvorby struktury min. 10-12
Doba vytvrzování mm/24 h 2-3
Hustota (DIN53 479-B) g/cm3
0,96 – transparentní
1,08 – barevný

VLASTNOSTI VYTVRZENÉHO TMELU
Pohyb kloubu, ISO 11600 % ± 12,5
Intenzita mikrobiologického růstu, ISO846
1 – transparentní
2 – barevný
Odolnost proti proudění, ISO7390 mm 0
Změna objemu, ISO10563 %
40 ± 1 – transparentní
35 ± 1 – barevný
Prodloužení při přetržení, ISO37 %
750 ± 25 – transparentní
550 ± 25 – barevný
Pevnost v tahu, ISO37 N/mm2
2,0 ± 0,2 – transparentní
2,2 ± 0,2 – barevný
Modul při 100% prodloužení, ISO 37 N/mm2
0,4 ± 0,1 – transparentní
0,7 ± 0,1 – barevný
Tvrdost (Shore A)
30 ± 2 – transparentní 
40 ± 2 – barevný
Teplotní odolnost °C -40 až +100
(Uvedené parametry byly měřeny při teplotě +23 °C a relativní vlhkosti vzduchu 50 %.)

BEZPEČNOST
Uchovávejte mimo dosah dětí. Zabraňte kontaktu s kůží a očima. Při zasažení očí okamžitě vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. S vytvrzeným tmelem lze manipulovat bez ohrožení zdraví. Podrobné bezpečnostní informace jsou k dispozici v bezpečnostním listu (SDS) 

související zboží